pondelok 23. februára 2015

Prvá Strieborná Kniha Snov

A ako vlastne vyzerajú vaše dvere v snoch ? 

Originálny názov: Silber
Spisovateľka: Kerstin Gierová
Počet strán: 356
Vydavateľstvo: CooBoo

Knihu si môžte zakúpiť tu: http://www.ipark.sk/263141-prva-strieborna-kniha-snov/
Ďakujem internetovému obchodu http://www.ipark.sk/ za poskytnutie knihy 

Anotácia: Liv Silberovej sa po presťahovaní do nového mesta sníva podivný sen, v ktorom stretne štyroch chalanov zo svojej novej školy. Pozoruje ich pri temnom magickom rituáli, až sa náhodou ocitá priamo uprostred obradu. Chalani si ju druhý deň pamätajú zo sna a aj Liv sa od tejto chvíle začnú snívať zvláštne sny, ktoré sa zdajú byť také skutočné..
.


 Môj názor: Kniha je prvý diel z trilogie. Bola veľmi dobrá a zaujímavá. Doporučujem ju prečítať.

Hlavnou hrdinkou je Liv Silberová ( prezývaná syrárka, 15 rokov ), ktorá sa prisťahuje za mamou do Londýna. Jej rodičia sa rozviedli a až doteraz Liv a jej sestra Mia cestovali z krajiny do krajiny. Ale tentokrát je všetko inak! Londýn by mal zostať ich domovom už na stálo. Ich mama Ann si tu našla novú lásku menom Ernest. Liv a Mia nie sú z Ernesta veľmi nadšené a to hlavne preto, lebo im skazil bývanie v starom opustenom dome pri okraji Londýna. A tak teraz bývaju v byte so soškami baletiek a s Lottie ich vernou pestúnkou ( pretože byt nepatrí im, majú ho len prenajatý od rodiny s ktorými sa Ernest pozná ).
Prvý deň v škole sa s Liv zoznámi Persephona Peregrinová-Porterová, ktorá jej poukazuje celú školu a povie jej, ako to tam chodí. Liv od začiatku vedela, že Persephona bude jej nočnou morou. Na druhý deň večer im mama povie, že ich Ernest pozval na večeru, aby sa zoznámili s jeho deťmi: Graysonom a Florence. Všetci si myslia, že to bude prebiehať v pohode, ale opak je pravdou. Keď zrazu Ernest povie veľkú novinu o tom, že sa k nim celá Livina rodina nasťahuje. Týmto sa začne peklo nazvané Florence. Florence dlho protestuje, až dovtedy pokiaľ sa s tým nezmieri a neobleje Liv s džúsom. Keď si nemá Liv čo obliecť tak jej ochotný Grayson ponúkne jeho mikinu. Tou sa všetko začína ........ Začínajú sa neuveriteľne živé sny, v ktorých sa Liv stretáva s Graysonovymi kamaratmi: Jasperom, Arthurom a Henrym <3. A to nie je koniec iba slabý začiatok .....

Jediné negatívum knihy bolo, že sa Liv a Mia nechovali na svoj vek ...... no povedzte mi, kto robí bábikám oslavu v 15 rokoch?


Čo keby ste zaspali ? 
A čo keby  
vám spánok priniesol sen ? 
A čo keby ste sa v svojom sne 
 ocitli v nebi 
a odtrhli tam zvláštnu a krásnu kvetinu ? 
 A čo keby 
 ste sa prebudili,
držiac tú kvetinu v ruke, hm, čo potom ? 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára